Valentijn. Fijn? Voor iedereen hartjes kopen en geven, spread your love maar flink rond. Hoeveel hartjes verdien jij eigenlijk? Altijd en overal je aandacht en liefde strooien staat goed op de sociale c.v. maar soms bekruipt je daardoor ook een leeg gevoel. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de perfectionist is het soms best lastig om mezelf ook hartjes te geven. Herkenbaar? Krik je self- love een beetje op. Hier volgen een paar tips die ik heb geleerd en makkelijk zijn toe te passen in je dagelijks leven:

Ik ben trots op wat ik bereik: inmiddels kijk ik regelmatig terug op de dag of week en denk ik; Wow, toch wel weer even gedaan! Dit heb ik mezelf moeten aanleren omdat ik altijd vond dat het groter, slimmer, mooier, aparter en unieker kon zijn. Daardoor heb ik de lat vaak hoog gelegd zonder dat het iets zou bijdragen aan de uitkomst, dat heb ik inmiddels redelijk afgeleerd. Verspilde moeite!

.
Ik heb geen verwachtingen: alles om ons heen is onderhevig aan verandering. Kijk eens terug naar je carrière, hoe is dat verlopen? Had je die zo gepland? De route die ik in mijn leven heb genomen had ik nooit kunnen voorspellen of verwachten, maar ik kan wel zeggen dat het een waanzinnig mooie reis is geweest tot nu toe. Ik leef zonder verwachtingen daarom zie ik kansen en mogelijkheden die ik niet zou zien als ik me zou blindstaren op verwachtingen.

Ik laat mijn zorgen los: zorgen maken het leven niet mooier of makkelijker. Zorgen zijn gedachten over feiten die voor mij liggen (die gedachten zijn helemaal niet waar) ik wil niet dat ze mijn focus vertroebelen. Zorgen zijn geen waarheid! Ik schrijf regelmatig zorgen van mij af. Zo simpel maar het werkt, en is zo’n simpele methode om je brein een beetje op te schonen!  Soms zet ik zorgen in mijn  I-phone notities of ik schrijf ze op in zo’n klein handtas notitie boekje. Je kan ook Siri misbruiken als notulist 🙂 

Ik focus op groei: welke plannen wil ik laten groeien welke niet. Ik geef alleen water aan de plannen die sterker en beter mogen worden. Mijn broer heeft me ooit eens op de vingers getikt toen ik een plan heel erg zat te pushen. Hij zei: groei betekent: water geven, je moet niet aan de blaadjes trekken Mari!  Die metafoor is wel blijven hangen.

Ik vertrouw ook op mijn onderbuikgevoel: soms ben je ergens en krijg je zo’n gek gevoel je buik. Nee geen vlinders maar zo’n vaag negatief gevoel. Ik heb het soms bij personen die ik ontmoet of plekken welke ik bezoek. Ik ben vaak genoeg een café of winkel of restaurant uitgelopen omdat ik er een bepaald gevoel bij kreeg dat me niet aanstond. Als ik de mogelijkheid heb dan luister ik ernaar.

Ik zorg goed voor mijn lijf: ik eis veel van mijn lijf. Ik wil dat mijn lichaam presteert tijdens de tennis, ik wil dat mijn huid straalt, ik wil lopend naar het werk, op de fiets naar de stad, ik wil dat mijn haar glanst, ik wil Pilates doen, ik heb nogal wat wensen… Dus ik moet mijn lichaam ook energie geven! Daarom voed ik mijn lijf met gezond & puur eten, boek ik regelmatig een lichaamsmassage, boek een paar keer per jaar een pedicure behandeling en zet ik mezelf steeds vaker op relax-modus.

 

Contact

Waarom self-love? Meer eigenwaarde geeft meer zelfvertrouwen. Meer zelfvertrouwen maakt je een nog mooier & sterker mens. Laten we sparren!  Laat je gegevens hier achter, ik bel je voor een afspraak.

U kunt ook zelf een afspraak plannen in mijn online agenda: afspraak met Marianne

15 + 3 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram