Zijn gedrevenheid en handelsgeest zijn opvallend, en de ultieme mix voor een niet alledaags leven. Van Azië tot Amerika reist hij om deals te sluiten en ideeën op te doen.

Het keurslijf is niet voor hem weggelegd. De juiste dosis impulsiviteit en loyaliteit zijn de pijlers voor deze man.

Een ondernemer en aandeelhouder bij o.a. mediaplatform De Betere Wereld , webwinkels Ecomarkt en Improveyourhealth en Oneplanetcrowd het crowdfundplatform voor innovatieve start ups en Healthbox een box met gezonde producten die tegen een scherpe prijs krijgt thuisbezorgd.

Een verfrissend gesprek met Almar Fernhout over een gezonde leefstijl, energie verdelen en focus behouden.

 

 

Volgens mij ben jij een druk man. Hoe verdeel jij je energie?

Ik sta om 07:00 uur op en geef mezelf de juiste brandstof. Ik maak een gezonde smoothie met bijvoorbeeld bessen en Acai poeder, elke keer iets anders. Vervolgens start ik mijn dag. Mijn energie verdeel ik door prioriteiten te stellen. Voordat mijn dag begint prioriteer ik de zaken die ik moet doen. Urgente zaken handel ik meteen af, binnen 2 uur tijd. Daarna houd ik mij bezig met de urgente maar minder dringende zaken.

 

“Ik ben geboren met een handelsgeest”

 

Almar Interv

 

Je werkveld bevindt zich in de ‘groene zone’ waarom is eco en duurzaamheid zo belangrijk voor jou?

Ik ben geboren met een handelsgeest, in mijn voormalige functie als marketingmanager kon ik daar een deel in kwijt. Op een bepaald moment besloot ik voor mijzelf te beginnen. In 2007 bezocht ik California en zag de ontwikkelingen met betrekking tot ecologische producten en klimaatwelzijn. Daar wilde ik iets mee doen. Ik startte het platform ‘ De betere wereld’  in 2008. Ons magazine ligt inmiddels bij 1500 winkels in Nederland.

 

Je bouwt merken en niet alleen in Nederland. Je bevindt je ook regelmatig in Azië. Veel reizen, participeren in verschillende bedrijven. Hoe behoud jij je focus?

Ik filter hoofd en bijzaken. Dat heb ik mijzelf niet aangeleerd maar dat doe ik van nature. Een leuk voorbeeld is hoe we aan de licentie zijn gekomen van My Magic MUD. Dit is een zwarte vegan tandpasta voor wittere tanden. Deze verkopen we inmiddels in 500 winkels in Nederland en straks ook in andere landen. In USA zag ik de populariteit en hier was het merk nog niet verkrijgbaar. Ik heb contact gezocht met de eigenaar en een goed plan neergelegd om zijn merk op te bouwen hier in Nederland. Dat zag hij wel zitten en na een eerste test met een bekende health influencer die meer dan 3000 tubes verkocht in  1 week hebben we  meteen een container besteld ; kortom gewoon doen!

“bepaal je eigen koers”

Jij bent directeur van de Betere Wereld, het platform en het magazine. Hoe ziet jouw ideale wereld er eigenlijk uit?

Dat de wereld zich niet te veel laten leiden door anderen. Bepaal je eigen koers. Persoonlijk houd ik van kleurrijke mensen. Durf uit het keurslijf te stappen, en kom in beweging! Een wereld waarin klimaatbewustzijn centraal staat en minder aandacht wordt besteed aan het hebben, maar meer focus op het doen en leven.

 

 

ALmar 2

 

“meer focus op doen en leven”

Wat drijft jou eigenlijk om te doen wat je doet?

Ik heb veel energie. Eigenlijk ben ik altijd in beweging. Van wachten is nog nooit iemand wijzer geworden. Ik onderzoek graag kansen en mogelijkheden. Wat is het verdienmodel, welke kanalen kan je gebruiken en hoe kan je je netwerk inzetten. Wat mij drijft is het spel van de handel, hoe kan ik dit tot een succes maken

 

 Je bent verbonden aan de Health-box, wat betekent Health voor jou?

Health is steeds belangrijker geworden voor mij. Sinds 5 jaar ben ik veel bewuster geworden van mijn voeding. Je moet jezelf de juiste brandstof geven als je fit wilt zijn om te presteren. Vroeger kon ik niet eens koken maar nu maak ik alles vers. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

“vroeger kon ik niet eens koken, nu maak ik alles vers”

 

Almar Interv. 2Stress is een topic in de huidige maatschappij, hoe ga jij daar mee om?

Ik ervaar weleens stress en kan mijzelf dan minder goed concentreren en moeilijker in slaap komen ’s avonds. Wat mij helpt is om op blote voeten te lopen, ook op kantoor!

“op blote voeten lopen, ook op kantoor”

 

Welke voeding geeft jou energie?

Ik kies voor zuivere ingrediënten bij voorkeur biologisch.  Aardappelen en vlees zijn niet aan mij besteedt. Ik varieer veel met groenten en fruit en noten. ’s Ochtend een smoothie of een schaal met yoghurt, noten en fruit, tussen de middag een gezonde lunch en ’s avonds met verse ingrediënten iets lekkers maken. Elke keer weer anders.

 

Hoe bewaak jij je ontspanning in je drukke leven?

Als ik wil ontspannen dan zoek ik de natuur op, bijvoorbeeld de zee het strand en de duinen. Ook zorg ik thuis altijd voor zacht licht, een relaxte sfeer en ik steek graag kaarsen en wierook aan.

 

 En, hoe zit het met je beweging?

 Ik sport minimaal 3 keer per week. Ik ga naar de gym, doe thuis mijn oefeningen of ik ga lekker golf surfen.

Almar 4 filter

Hoe houd jij werk en privé leven in balans?
Vroeger nam ik mijn werk mee naar huis. Ook kon ik files niet uitstaan, ik zat minimaal 3 uur per dag in de auto! Nu pak ik mijn ontspanning als ik in de auto zit en dankzij de mobiele telefoon kan ik tussendoor een belletje doen of e-mail versturen. Dat geeft veel meer ruimte. Zowel privé als zakelijk.

 

 

 

“vroeger nam ik mijn werk mee naar huis”

 

Op Instagram kwam je spelend voorbij in een band. Hoe zit dat met die gitaar? Lucht, of?  
 Dat is mijn grote liefde. Hier kan ik mijn passie in kwijt het geeft me totale ontspanning en geluk!
Wat is je toekomstvisie met betrekking tot klimaatbewustzijn?
We moeten allemaal in actie komen. De luchtverontreiniging, de klimaatveranderingen we moeten dit echt serieus nemen. Mijn dak ligt vol zonnepanelen, we moeten meer duurzame energie gaan gebruiken. De ontwikkelingen gaan snel.
Hoe zie je het thema Health de komende tijd ontwikkelen?
De zorgkosten rijzen de pan uit. We moeten veel meer gaan werken aan de preventieve kant van ons welzijn. Healthcare gaat flink groeien de komende jaren. Dit verdient aandacht! We moeten hier allemaal aan meewerken, ook al zijn het kleine stapjes.
 

3 tips van Almar voor een krachtige en gezonde leefstijl:  

Doe vooral wat je leuk vindt

Blijf in beweging dat geeft je energie!

Loop meer op blote voeten

 

Met dank aan Job Boersma Fotografie | Locatie Bergen aan Zee | Noord

IMG_3193

 

Raak je ook geïnspireerd door het interview met Almar? Wil jij je eigen leefstijl ook wel een update geven? Heb je vragen over de juiste beweging, optimale voeding, meer ontspanning  of minder stress ervaren? Neem dan contact op via het onderstaand formulier. Wij helpen je graag verder. Een helder verhaal, praktische tips en tools voor elke dag. Jij verdient het om lekker in je vel te zitten en je fit te voelen!

3 + 13 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram