Gezond afvallen

Gezonder afvallen gezonder leven. Help. Hoe doe ik dat? De voedsel hypes vliegen je om de oren. Voor je het weet moet je de keukenkast weer ontruimen en plaats maken voor inheemse zaden en groene poeders. Wij Nederlanders volgen massaal de laatste trends. Vaak ervaar je een vliegende start maar sluipen de oude gewoonten er toch weer terug in. Hoe komt dat? Hoe kan je nou langer genieten van een gezondere leefstijl? 4 waardevolle tips om gezond af te vallen.

  1. Leer van je dieet maar word het niet

Wil je gezond afvallen en slank blijven dan ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een algemene waarheid. Je zoekt naar de manier van leven en eten die voor jou goed voelt en die je kunt volhouden.

Je hebt vast al manieren gevonden dat jij je fitter, vrolijker, lichter en zelfverzekerder voelt.

gezond afvallen

Schrijf je gewoontes op en laat je niet van de wijs brengen door oude of nieuwe theorieën die je vertellen dat je het radicaal anders moet doen. Begin bij de dingen die al goed gaan en vul dat lijstje steeds verder aan voor jezelf. Je bent nooit verplicht om een theorie of methode over te nemen. Je kunt er ook de tips uit halen waarvan je vermoedt dat ze jou verder helpen.

Leer van een dieet of methode maar word het niet. Ontwerp je eigen manier. Dat past bij je leefstijl. Deze kan je makkelijker integreren en met plezier volhouden.

  1. Geen honger toch eten

Onrust en eten. Een interessant onderwerp. Je herkent het vast wel. Ik heb hier veel van geleerd en wil dit graag met je delen. Onrust is: het gevoel dat iets aan jou of je leven je even niet bevalt. Dat gevoel ontstaat op momenten dat je niet aan je eigen normen voldoet. Je presteert even niet goed genoeg, je merkt dat iemand je niet aardig vindt of je doet iets fout in je eigen ogen. Die onrust komt dus niet uit de lucht vallen. Hoe kan ik het reguleren? Leer je onrust te accepteren. Je hebt geen hulpmiddel: lees snacks, snoep, taart, chocolade nodig om dat moment te doorstaan. Even diep ademhalen is al een slimme en slanke manier om de onrust weg te laten ebben.

  1. Eet vaker

Dat monstertje in maag, je hoort het grommen! Je lichaam geeft hongersignalen af. Maar hoe kan je deze nou temmen? Bij veel mensen ontstaat die eerste onrust om een uur of elf als je ontbijt zo’n drie tot vier uur geleden is.

Afvallen gezond eten

Je wordt onrustig en verliest focus.  Het duurt dan nog even voordat je gaat lunchen. Misschien neem je een appel of stuk ontbijtkoek. Dat voedt je lichaam even maar nog niet voldoende.  Het gevolg is dat je eerste onrust al voor de lunch in je lijf zit. Tip: geef jezelf voldoende vocht en vaker volwaardige voeding. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en je energie blijft op peil. Zo blijf jij gezond eten en kun je toch afvallen.

  1. Doorbreek je patroon

95% van ons gedrag verloopt automatisch en onbewust. Je doet iets op een bepaalde manier doet het nog een keer en zo wordt het na een aantal herhaalmomenten een gewoonte. Ook bij eetgewoontes speelt dit. Als jij drie avonden achter elkaar iets zoets neemt na het avond eten dan verwacht je lichaam dat ook die vierde avond. Voor je het weet sta je weer met je hoofd in de kast te koekeloeren. Ben je toe aan verandering? Creëer de verandering. Plan je avond anders in, verander je routine.  Je komt in een bewuste- modus. Je gewenste aanpassing kan nu in werking worden gezet.  Stap voor stap.

Gezond afvallen tips

Support nodig?

Het is een oerwoud aan voedingskeuzes in de winkel of zelfs al in je keukenla. Waar vind ik nou mijn krachtvoer? Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Belangrijk is dat het voor jou werkt.

Afvallen en gezond eten

Daar kunnen we samen een plan voor maken. Ik help je graag verder. Ik sta voor maatwerk, ook in het kader van gezond eten en op gewicht blijven. Hoe ziet je leven er nu uit en wat wil je bereiken voor jezelf? Dat is een sterke startpositie. De stijl die bij jou past is dichterbij dan je denkt.

Met dank aan: Weg met de Weegschaal | Meike van Herwijnen

 

Contact

Toe aan verandering? Zin om te sparren over je leefstijl?

Ik help je graag verder. Kom langs voor een kennismaking.

We gaan je wensen doornemen.

8 + 15 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram