Nu we massaal aan huis gekluisterd zijn en washokken ingericht worden als werkplekken, is het misschien wel handig om een paar gouden regels na te streven om de dag enigszins voldaan te kunnen eindigen. Met gierende kleine mensjes op de achtergrond, je badjas nog aan en verzekerd van goede moed: ga je van start met je werkdag.  Maar, kom jij toe aan dat wat je eigenlijk had willen doen? 

Geen reistijd, geen dresscode en jouw eigen tijd indelen. Thuiswerken biedt zo zijn voordelen. Toch kan het een uitdaging zijn om effectieve meters te maken. Herken jij het ook? Een aantal gouden tips op een rij: probeer ze uit! 

1. Prime time 

werk en priveSuper belangrijk: jouw prime time slim indelen.

Veel mensen moeten nu nog effectiever te werk gaan omdat er gedeelde werkdagen zijn.Bereid je voor op je werkdag, soms is een simpele to-do lijst al genoeg, maar een duidelijke planning werkt nóg beter.

Stel deadlines op en maak een efficiënt tijdschema. Neem in je planning vooral ook pauzes mee. Plan bijvoorbeeld elke twee uur een korte pauze en ga op een vaste tijd lunchen.

2. A day at the office 

Voor succesvol thuiswerken is structuur heel belangrijk. Een goede tip is om te doen alsof je naar kantoor gaat. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op.

Voorkom dat je te lang doorwerkt door bijvoorbeeld kantooruren aan te houden. Ga niet midden op de dag douchen, maar gewoon voordat je begint met werken. Laat je onesie of pyjama in de kast liggen.

Je hersenen linken bepaalde outfits aan emoties en gedrag, dus het is daarom een beter idee om op z’n minst smart-casual gekleed te gaan.

3. Work Space 

stressMet jouw laptop op de bank zitten kan verleidelijk zijn, maar is niet goed voor jouw rug. En productief word je er ook niet van!

Hou het professioneel en ga op een plek zitten waar je je goed kunt concentreren.

 

Zorg dat de keukentafel leeg is of dat je aan een opgeruimd bureau werkt. Dit draagt echt bij aan jouw productiviteit.

4. Social Media

Een belangrijke reden om thuis te werken is om zo min mogelijk stoorzenders om je heen te hebben . Als je dan jouw telefoon binnen handbereik hebt en continu jouw social media feeds checkt, schiet je met jouw werk natuurlijk niets op. Leg jouw telefoon weg, log uit op Facebook en laat vooral ook de televisie uitstaan.

5. Noise breaker

Mocht je last hebben van gierende kleine mensjes om je heen, kies dan voor oordoppen, een koptelefoon of earpods. Mocht je het niet huis hebben dan kunnen witte watten ook nog een optie zijn om het geluid te dempen.

oordopjes

Achtergrondgeluid nodig? Zet in plaats van jouw eigen playlist gewoon de radio aan of zoek een standaard afspeellijst.

Check concentratie/relax/workflow op Spotify, super lijsten om productief op te werken.

Zo voorkom je dat je jouw persoonlijke playlist gaat bewerken en te veel aandacht besteedt aan het toevoegen of verwijderen van liedjes.

 

 

 

6. Let’s go outside

Ga naar buiten! Begin je thuiswerkdag goed door een wandeling te maken 15-30 minuten is de ultieme kick-start voor een werkdag (laat de kids ook alvast uit 😉 Loop een blokje om na je welverdiende lunch 15-30 minuten. Het is ontspannend en je komt ook nog eens aan jouw dagelijkse portie beweging. Dankzij die frisse neus kun je het tweede gedeelte van de dag weer productief zijn! Je werkt aan je conditie en het geeft je mentaal weer focus en concentratie, win-win dus. Veel succes!

sport man

 

 

Contact

Effectief thuiswerken is best lastig. Het aanscherpen van je modus en focus helpt hierbij! Ben jij op zoek naar meer handvatten om jezelf mentaal en fysiek een positieve spin te geven?

Maakt het je nieuwsgierig hoe je jouw leefstijl een update kan geven? Dan ben je hier aan het goede adres. We helpen je graag op weg.

 

5 + 4 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram